Fior di maso

História FIORDIMASO siaha až do roku 1887, kedy rodina Chiomento z lásky k mliečnym produktom, zakorenenej v ich rodine po celé generácie, prvý raz rozbehla obchod so syrom, a nielen tak hocikde, ale na plošine Asiago, známej pre pôvod a výrobu rovnomenného syra. Už v roku, kedy spoločnosť vznikla, si rodina Chiomento potrpela na užitie najmodernejších prostriedkov dostupných k čo najlepšiemu spracovaniu mlieka, a túto tradíciu si podržala až do dnešných čias, čím sa syry FIORDIMASO stali reprezentatívnym príkladom zasnúbenia tradícií, kvality a pokroku zároveň.

Tento Venetský podnik sa právom pokladá za epicentrum modernej syrovej kultúry. Kvalita mliečnych produktov od FIORDIMASO však dávno prenikla ďalej, než len za múry Benátok, kde sa podáva aj v tých najlepších reštauráciách, a dokonca sa jej podarilo postaviť pobočky aj v Japonsku a Amerike. Označované za „šťastné, zdravé a chutné“, syry od FIORDIMASO patria právom k tým najvyhlásenejším šíriteľom talianskeho syrového umenia po celom svete. 

Fior di maso