Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Minestrone al peperoncino

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 8 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 16

Ingrediencie

  • Lúpané paradajky San Marzano 420 g
  • Sterilizovaná svetlá fazuľa 350g
  • Sterilizovaný hrášok 150 g
  • Čínska kapusta 300 g
  • Mrkva 2 ks
  • Stonkový zeler 1 ks
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Zemiaky 2 ks
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Menší pór 1 ks
  • Peperoncino v olivovom oleji 1 čl
  • Olivový olej 0,1 l
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Parmezán 50 g
  • Petržlenová vňať Na dekoráciu

Postup

K príprave polievky si nachystáme hrniec, ponorný mixér a základnú zeleninu si očistíme, umyjeme a narežeme.

V hrnci rozpálime olivový olej a osmažíme cibuľu s mrkvou. Po 10 minútach pridáme pokrájané zemiaky na plátky a následne pór a cesnak.  Spolu ešte restujeme a podlejeme vodou, tak aby bola zelenina jemne ponorená. Pridáme narezanú čínsku kapustu, cuketu, stonkový zeler a lúpané paradajky San Marzano. Následne zeleninu okoreníme, osolíme a povaríme asi 30 minút.  Prihodíme sterilizovanú fazuľu aj s nálevom, taktiež sterilizovaný hrášok a dovaríme podľa konzistencie zeleniny (aby bola na skus mäkká).

V závere odoberieme časť polievky a rozmixujeme ponorným mixérom, potom túto hmotu naspäť vlejeme do základnej polievky (polievku nám to jemne zahustí a vytvorí jej  príjemnú konzistenciu).  Podľa potreby ešte dochutíme a pridáme peperoncino, kvapky olivového oleja a strúhaný parmezán.

Servírujeme spoločne pre všetkých hostí v mise v ktorej polievku dozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s pohárom ľahkého červeného vína, ktoré vďaka svojej jemnej acidite a tanínom bude skvelým spoločník k tomuto pokrmu.