Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Letný hráškový krém s citrónom

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 5 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Sterilizovaný hrášok 460 g
  • Zeleninový bujón 1 l
  • Zemiaky 200 g
  • Pancetta 200 g
  • Smotana sladká 100 ml
  • Červená lahôdková cibuľa menšia 1 ks
  • Cesnak strúčik 1 ks
  • Citrón 2 čl
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby

Postup

Tento svieži hráškový krém môžme využiť ako letný recept. Príprava ja jednoduchá. Na polievku potrebujeme stredne veľký hrniec a jeden menší hrniec v ktorom si pripravíme vývar zo zeleninového bujónu. Očistíme si zemiaky, cibuľu, cesnak, na panvici si orestujeme pancettu narezanú na jemné prúžky a zbavíme ju prebytočného tuku.

V hrnci na polievku si na olivovom oleji pripravíme základ z lahôdkovej cibuľky a cesnaku. Následne do hrnca vložíme zemiaky nakrájané na kocky a spolu podusíme. Zakrátko prilejeme zeleninový vývar, okoreníme, privedieme do varu a asi 15 minút povaríme na miernejšom ohni. Následne pridáme sterilizovaný hrášok, citrónovú šťavu, spolu  povaríme asi 5 minút a zmixujeme ponorným mixérom.

Takto zmixovaný krém si prepasírujeme cez sito aby sme dosiahli zamatovú konzistenciu. Môžeme ešte osoliť, poprípade okoreniť a pridáme osmaženú pancettu, ktorá nám hráškový krém nádherne prevonia.

Servírujeme do hlbokých tanierov, zjemníme sladkou smotanou a podávame s opečenou bruschetou, olivovým olejom a tymiánom. K hráškovému krému podávame pohár bieleho vína typu Chardonnay.