Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Kuskus šalát s fazuľou a kaparmi

22. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Tmavá sterilizovaná fazuľa Borolotti 250 g
  • Kapary so stonkou 10 ks
  • Kuskus 250 g
  • Rukola 50 g
  • Olivový olej 1 pl
  • Tekvicový olej 3 pl
  • Balzamicový ocot 1 pl
  • Citrónová šťava 1 čl
  • Pitná voda 250 ml
  • Zeleninový bujón Podľa potreby

Postup

V malom hrnci si pripravíme zeleninový bujón. Nasekáme si rukolu a pripravíme si potrebné ingrediencie na šalát.

 

Kuskus si pripravíme do misky a zalejeme pripraveným bujónom tak aby bol ponorený, misku prekryjeme a necháme kuskus pracovať. Kuskus priebežne kontrolujeme a v prípade potreby dolievame bujón a premiešame. O pár minút kuskus absorbuje "vodu" a môžeme ho presypať do misy v ktorej budeme šalát dokončovať. Pridáme olej (olivový aj tekvicový), ocot, soľ a znova premiešame. Pokrájanú rukolu spolu s fazuľou a kaparami jemne vmiešame do šalátu.

 

Servírujeme do hlbokého taniera. Ozdobíme vňaťou rukoly a ochutíme citrónovou šťavou. K šalátu podávame suché no ovocné ružové víno s jemnou kyselinkou najlepšie z odrody Primitivo alebo Negroamaro.