Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Krémová polievka zo žltých paradajok

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Žlté lúpané paradajky pelati 400 g
  • Zemiaky (menšie) 3 ks
  • Cuketa (menšia) 1 ks
  • Cibuľka jarná 1 ks
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Olivový olej 4 pl
  • Oregano Podľa potreby
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Zeleninový bujón 1 ks

Postup

Príprava tejto krémovej polievky je jednoduchá a nezaberie veľa času. Zelenú časť cukety si nastrúhame na tenké rezančeky a cibuľu s cesnakom si očistíme. Pripravíme si panvicu, hrniec na polievku a nezabudnime na ponorný mixér.

V panvici si zprudka opečieme zelené cuketové vlasy na olivovom oleji, cesnaku a vyberieme na utireku osušiť. V hrnci si na olivovom oleji osmahneme jarnú cibuľku a cesnak. Následne si pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cuketu. Spolu orestujeme a zalejeme potrebným množstvom vody. Použili sme asi 6-7 dcl. Pridáme kocku zeleninového bujónu, okoreníme soľou, korením a pridáme oregáno. Na miernom stupni varíme asi 15 minút. Následne túto hmotu zmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby ešte dochutíme.

Servírujeme do misky, alebo misy a ozdobíme opečenými cuketovými vlasmi, poprípade pečenými semienkami slnečnice. K polievke podávame svieže biele víno s jemnou kyselinkou.