Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Farfalloni s tuniakom

15. 1. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Cestoviny farfalloni 400 g
  • Tuniakové paté 200 g
  • Lúpané paradajky pelati 400 g
  • Parmezán 200 g
  • Olivový olej 2 PL
  • Cesnak strúčik 1 ks
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Oregano Podľa potreby

Postup

Na prípravu chutných a zaujímavých cestovín "farfalloni piatich farieb" si dáme variť osolenú vodu s trochou oleja a taktiež si pripravíme panvicu na ktorej si uvaríme jednoduchú omáčku z dvoch surovín. Očistíme si cesnak a môžeme začať.

Kým sa nám farfalloni budú variť, v mise si zmiešame tuniakové paté a podrvené paradajky pelati. Ochutíme soľou a oreganom. Na panvici si ohrejeme olivový olej s cesnakom, pridáme tuniakovú zmes, nastrúhaný parmezán a spolu krátko povaríme. Uvarené cestoviny scedíme, vložíme do misy a pridáme kúsok masla.

Omastené cestoviny servírujeme na plytký tanier aby vynikli farebné tóny cestovín a prelejeme pripravenou omáčkou. Dozdobíme bylinkami poprípade hoblinami parmezánu a olivovým olejom. Podávame s bielym vínom typu Pinot Grigio.