Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Domáce ravioli s hubovou plnkou

10. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • Semolinová múka grano duro 200 g
  • Vajíčka 2 ks
  • Olivový olej 3 pl
  • Soľ Podľa potreby
  • Sterilizované šampiňóny 200 g
  • Sušená hubová zmes 30 g
  • Pór 1 ks
  • Jarná cibuľka 2 ks
  • Smotana sladká 300 ml
  • Parmezán 100 g
  • Cesnak drvený Podľa potreby
  • Tymian Podľa potreby

Postup

V kuchynskom robote na malých otáčkach vymiešame vajíčka a olej. Postupne pridávame múku aby nám vzniklo nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. Cesto si ďalej môžeme spracovať aj rukami. Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a chvíľu necháme odpočívať, kým si pripravíme plnku a omáčku.

Na oleji opražíme pór a jarnú cibuľku. Pridáme na drobno pokrájané šampiňóny a dusíme na miernom ohni. Ak treba, podlejeme trochou vody, pridáme na drobno nasekané bylinky a soľ.

Na oleji opražíme drvený cesnak a vsypeme doň sušenú hubovú zmes. Podlejeme smotanou, pridáme nakrájaný pór a jarnú cibuľku a varíme pár minút, kým nám huby pekne nenasajú smotanou. Dochutíme čerstvým tymianom a korením. Omáčku trošku povaríme, aby sa zahustila a v závere osolíme.
 

Ravioli naplníme a varíme v osolenej vode zhruba 8 minút. Keď sú hotové, scedíme ich a prelejeme omáčkou. Podávame na zapekacej panvici ozdobené pažitkou, alebo jarnou cibuľkou. Poprípade môžme variovať s bazalkou a parmezánom. K takýmto domácim cestovinám doporučujeme podávať ľahké, biele víno.