Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Domáca olivová tapenáda

22. 10. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Zelené olivy 130 g
  • Kapary v octe 20 g
  • Sardely 4 ks
  • Sušené paradajky 70 g
  • Chilli Podľa chuti
  • Olivový olej 5 PL
  • Citrónová šťava 1-2 PL
  • Drvený cesnak Podľa chuti
  • Soľ Podľa chuti
  • Čierne korenie Podľa chuti

Postup

Poďme sa spolu pustiť do tejto bleskovej náterky zo zelených olív. Pripravíme si mixér a všetky potrebné ingrediencie. 

Nechajme si bokom pár kusov z každej suroviny, ktorými budeme v závere hrianky dekorovať. Do mixéra pridáme olivy (my sme si zvolili zelené no tapenádu môžete pripraviť aj z čiernych olív, olív Kalamata či dokonca ich môžtete aj namiešať podľa chuti, je to len na Vás), kapary, 2ks sardely, sušené paradajky, citrónovú šťavu, olivový olej, chilli a koreniny. 

Všetky suroviny rozmixujeme na haldkú pastu, ktorú následne ochutnáme a v prípade potreby pridáme chilli alebo dokoreníme. 

Z bagetky si nakrájame kolieska a na sucho opečieme na panvici. Takto pripravené hrianky necháme trocha vychladnúť a následne na nich navrstvíme pripravenú olivovú tapenádu. 

Podávame dozdobené surovinami, ktoré sme využívali na prípravu tapenády. V prípade, že nevyužijete celú tapenádu, uskladnite ju v chladničke a môžte ju využiť v akomkoľvek inom recepte. Skvelo sa hodí do cestovín i na dochutenie rýb pečených v rúre. 

Biele severské víno Lugana v kombinácii s olivovou tapenádou bude skvelo sprevádzať Váš večer.