Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Diviačie ragú s maslovým hráškom a zelerovou ryžou

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Sterilizované ragú z diviaka 180 g
  • Ryža arborio 200 g
  • Sterilizovaný hrášok lúpaný 100 g
  • Soľ Podľa potreby
  • Čierne celé korenie Podľa potreby
  • Stonkový zeler 50 g
  • Pór 20 g
  • Olivový olej 4 pl

Postup

Na tento recept budeme potrebovať hrniec, panvicu a pár surovín. Okrem nakrájania zeleru a póru nebudeme potrebovať mimoriadne kuchárske zručnosti.

V menšom hrnci si prehrejeme olivový olej v ktorom orestujeme ryžu arborio. Podlejeme potrebné množstvo vody (približne 1,5 násobok) na uvarenie ryže, osolíme a pridáme nakrájaný stonkový zeler. Ryžu teraz môžme variť na miernom ohni. Zároveň si na olivovom oleji orestujeme nakrájaný pór a následne aj prúžky stonkového zeleru do čoho vylejeme diviačie ragú, mierne osolíme, okoreníme a spolu povaríme.

V závere si do ragú pridáme aj sterilizovaný hrášok a hmotu starostlivo premiešame na miernom ohni. Kto obľubuje pikantnejšie jedlá smelo si ich môže ozvláštniť aj chilli papričkami.

Jedlo servírujeme na plytký tanier. Tento typ jedla výborne sprevádza červené víno výraznejšej chuti. Odporúčame víno typu Ripasso.