Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Cotechino so šošovicou a mrkvovo - zelerovým pyré

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Hotový produkt - Cotechino 500 g
  • Šošovica beluga 300 g
  • Mrkva 250 g
  • Stonkový zeler 3 ks
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Maslo 100 g
  • Šalotka 1 ks
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Petržlenová vňať Podľa potreby

Postup

Na tento recept použijeme hotový produkt z bravčového mäsa s názvom cotechino, ktorý budeme tepelne upravovať podľa návodu na obale. Nachystáme si hrniec s vodou do ktorého vložíme mäso spolu s obalom a budeme variť asi 20 minút. V inom hrnci si do osolenej vody dáme variť šošovicu. Zvolili sme kvalitnú šošovicu typu beluga. V rámci prípravy si očistíme mrkvu, ktorú nakrájame na menšie kusy a opláchneme stonkový zeler.

Šošovicu varíme až do doby keď je na skus príjemná. Po uvarení ju scedíme od prebytočnej vody, pridáme kúsok masla a prikryjeme ju. Mrkvu si dáme do parného kúpeľa a vyberieme ju keď je pripravená al dente (polomäkká). Stonkový zeler si nastrúhame na jemnom strúhadle kde sa nám pekne oddelí dužina a vlásočnice, ktoré nebudeme potrebovať.

V panvici si prehrejeme lyžicu olivového oleja na ktorom orestujeme sparenú mrkvu do ktorej následne pridáme aj dužinu zeleru, trochu masla a spolu podinstujeme. Okoreníme, osolíme a vložíme nádoby kde túto zmes zmixujeme. Mäso sa nám už uvarilo a preto ho scedíme, vyberieme zo špeciálneho sáčku z ktorého vylejeme vývar a mäso necháme asi minútku postáť a zatuhnúť.

Môžme pristúpiť k servírovaniu. Na tanier si ako prvú naservírujeme šošovicu, na ktorú si uložíme prerezané kolieska mäsa a na záver pridáme pár lyžíc mrkvovo - zelerového pyré. Mäsko je dostatočne vychutené a preto sme ostatné prílohy korenili, len veľmi opatrne. Dobrú chuť. Podávame spolu s bielym vínom typu Vermentino.