Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Čokoládový koláč s pomarančovou marmeládou

7. 4. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 50 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Múka s droždím dolci soffici 250 g
  • Horká čokoláda 200 g
  • Pomarančová marmeláda 150 g
  • Práškový cukor 180g
  • Maslo 100 g
  • Vajcia 4 ks
  • Prášok do pečiva 1 ks
  • Soľ Štipka

Postup

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a pripravíme si suroviny na prípravu čokoládoveho koláča. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu, odstavíme a pridáme maslo tak, aby sa rozpustilo pôsobením teplej čokolády.

Celé vajcia a cukor vyšľaháme elektrickým šľahačom dokiaľ nezískame spenenú zmes. Do vaječnej zmesi pridáme mierne vychladenú čokoládu a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.

Tortovú formu si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pripravenú zmes vlejeme do formy a pečieme cca 35 minút pri teplote 180 stupňov. Pred vytiahnutím koláča z rúry vždy urobte test špáradlom, ak je suché koláč je upečený. Mierne vychladený koláč vyberieme z formy, prekrojíme ho na dve časti a výdatne natrieme pomarančovou marmeládou. Spojíme a vrch posypeme práškovým cukrom. Koláč si môžte vychutnať spolu s lahodným espressom.

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!