Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Veľký príbeh malej pralinky

Baci® Perugina®, známe tiež ako čokoládové "bozky" sú obľúbenou sladkosťou a symbolom talianskej elegancie, luxusu a kvality. Vo svete čokolády sa pohybujú už viac ako sto rokov práve vďaka svojej zakladateľke Luise Spagnoli. Tento článok vás prevedie výnimočným príbehom firmy Perugina® a jej legendárnymi pralinkami, ktoré sú horúcou novinkou na našom e-shope. Teraz môžete byť súčasťou ich príbehu aj Vy.
5. 3. 2024Perfetto

Bola to práve Luisa Spagnoli, ktorá vytvorila jedinečný recept praliniek Baci® Perugina®. Každá z týchto talianskych praliniek Baci® obsahuje jadro lieskového orieška obalené v bohatej kakaovej plnke s kúskami orieškov a zaliate exkluzívnou čokoládou. Jednoduchosť tohto receptu je zárukou dokonalej harmónie medzi chuťou a textúrou. No charakteristickým prvkom, ktorý čokoládové "bozky" Baci® odlišuje od iných praliniek, je tajný odkaz, ktorý obopína každú pralinku. Tento malý papierik, ktorý nájdete pod obalom, je nositeľom posolstiev o láske a živote prinášajúci hlboké a inšpiratívne myšlienky.

UNICO príbeh zakladateľky

Luisa Spagnoli bola úspešnou ženou a podnikateľkou, ktorá svojím zmýšľaním predbehla svoju dobu. Nasledovala svoje sny, mala veľké ciele a nebála sa konvencií spoločnosti. V roku 1907 urobila mladá podnikateľka rozhodnutie, ktoré zmenilo nielen jej život, ale aj taliansky obchodný trh. Spolu s obchodným partnerom menom Giovanni Buitoni vytvorili značku Perugina®, ktorá prekročila hranice čokoládového umenia tej doby.

V čase prvej svetovej vojny zostala Luisa Spagnoli vo firme bez spoločníkov. Dokázala prekonať ťažké časy aj napriek finančným stratám. Keďže muži odišli na front, ich úlohy prevzali ženy. Luisa svojim zamestnankyniam pomáhala. Reagovala na potreby doby - v továrni zriadila napríklad jasle a ponúkla ženám platenú materskú dovolenku. Vojnu úspešne prečkala a v roku 1923 sa už rozrástla na stovku zamestnancov. V roku 1927 boli pralinky Baci® mimoriadne úspešné a predalo sa ich viac ako 100 miliónov. V roku 1939 bol otvorený prvý obchod v New Yorku.

Luisa sa preslávila aj vo svete módy. V roku 1928 ako prvá využila angorskú vlnu v pletenej móde. Bola presvedčená, že byť ženou nie je obmedzenie, ale jedinečná príležitosť. Každú prekážku preto vnímala ako šancu. Značka Luisa Spagnoli sa stala rovnako známa po celom svete. Jej modely nosí aj talianska herečka Sophia Loren či britská vojvodkyňa Kate.

Storočná tradícia, ktorá pretrváva dodnes

Všetko, čo sa týka Baci® Perugina®, je aj dnes jedinečné. Čokoláda Luisa® je vyrobená tradičným spôsobom, čo jej dodáva vynikajúcu jemnosť. Technológia výroby praliniek je starostlivo strážená. Výrobok je bez lepku a obsahuje kakao pestované udržateľným spôsobom. Obsahuje iba 8 starostlivo vybraných ingrediencií. Lieskové oriešky sú pražené do dokonalosti, aby získali svoju špecifickú vôňu a chrumkavosť. Ochutnajte FENOMENALE Baci® Perugina® a precíťte príbeh jednej výnimočnej talianskej ženy, ktorý trvá dodnes.