Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Chuť Sicílie priamo k Vám domov

Sicília - magický ostrov, kde sa stretáva história s modernou dobou. Región, ktorý ponúka bohatú kultúru, tradície a samozrejme jedinečnú kuchyňu. Aký suvenír by ste si doniesli zo Sicílie domov? Veríme, že jeden z najlepších talizmanov je nákup miestnych gastronomických produktov. A nemusíte kvôli nim vycestovať, Perfetto Vám sicílsku atmosféru doručí rovno k Vám domov.
22. 2. 2024Perfetto

UNICO Sicília

Aké unikátne produkty zo Sicílie môžete ochutnať? Je to napríklad toto tradičné sicílske pečivo z chrumkavých, vyprážaných škrupiniek – Cannoli di Sicilia. Vyskúšať môžete aj Polli sicílske sušené paradajky, ktoré sa sušia „sicílskym štýlom“. Alebo si namiešajte drink z Malfy Gin Rosa, ktorý je vyrobený zo sicílskych ružových grapefruitov.


Práve citrusové plody sú jedným zo skutočných unikátov Sicílie. Ich jedinečnosť spočíva v kombinácii niekoľkých kľúčových faktorov - slnko, more, čerstvý vzduch a blahodarný vplyv Etny na plody. Citrovníkom, pomarančovníkom a ďalším plodinám sa tu mimoriadne darí práve vďaka veľkej rozlohe úrodnej sopečnej pôdy.

AUTENTICO sicílske džemy

Jedným zo symbolov sicílskej kulinárskej tradície sú preto práve džemy. Tie vyrábané na Sicílii sú priam majstrovským dielom. Vďaka ideálnym podmienkam na pestovanie sa tu zrodila široká paleta chutí. Ochutnať tak môžete džem z bielych fíg, marmeládu z citrónov, alebo aj unikátny džem zo sicílskeho granátového jablka.

Výrobca týchto džemov - spoločnosť Agrisicilia zachováva sicílske dedičstvo a kulinárske tradície. Ich recepty boli prenášané z generácie na generáciu. Táto firma je už 30 rokov príkladom toho, ako sa dá autentickosť Sicílie pretaviť do originálnych produktov. Ich marmelády a džemy sú bohaté na chuť práve vďaka vysokému obsahu ovocia. Preto nemusia obsahovať toľko cukru, čo určite oceníte. Agrisicilia neustále experimentuje s novými kombináciami chutí a zavádza inovatívne metódy výroby šetrné k životnému prostrediu. Svoj záväzok k udržateľnosti potvrdzujú používaním obnoviteľných zdrojov energie a minimalizáciou odpadu.

Každý džem je vyrobený z lokálneho ovocia a je produktom spojenia sicílskej pôdy, slnka a starostlivých rúk, ktoré sa podieľajú na ručnej výrobe. A práve pre túto autenticitu a záväzok voči kvalite si zaslúži byť súčasťou každej kuchyne, ktorá si potrpí na kvalitné chute. Pretože ich produkty sú viac než len džemy. Sú to príbehy zachytené v pohári. Príbehy o tradícii, o starostlivosti a o láske k sicílskej zemi.

Ochutnajte prvotriedne sicílske džemy, marmelády a čokoládové či orieškové nátierky. Každý si nájde to svoje. A nemusíte ani opustiť pohodlie svojho domova, aby ste zažili kúsok tohto magického ostrova. S týmito produktami Sicília príde domov za Vami. Buon appetito!