Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bezlepkové špagety s marinovaným lososom

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Losos filety 400 g
  • Bezlepkové špagety 250 g
  • Pistáciové pesto 100 g
  • Parmezán 100 g
  • Olivový olej 4 pl
  • Bylinková soľ na ryby Podľa potreby
  • Hrubozrnná soľ Podľa potreby
  • Čerstvé cherry paradajky Podľa potreby
  • Bazalka vňať Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby
  • Citrón/citrónová šťava 1 ks
  • Pomaranč 1 ks
  • Bylinky Na dekoráciu

Postup

Tento recept je jednoduchý, ale celkom atraktívny na letné dni. Pripravíme si filety lososa s kožou, okoreníme si korením na ryby a zalejeme olivovým olejom. Takto necháme odstáť v chladničke aspoň dve - tri hodiny. Do hrnca si dáme variť osolenú vodu a taktiež si pripravíme panvicu kde budeme spájať bezlepkové špagety s pestom a parmezánom.

V čase keď nám voda vrie, vložíme do nej špagety a zároveň si vyberieme z chladničky marinované filety lososa. Pripravíme si inú panvicu v ktorej si opečieme lososa z vrchnej strany a následne si ho položíme na kožu (na tej istej panvici si môžme zagrilovať aj celý strapec cherry paradajok). Lososa opekáme tri minúty a prelejeme šťavou z 1/2 vytlačeného citróna/citrónovej šťavy a pomaranča. Zredukujeme a pridáme kúsok masla na zjemnenie. Lososa prikryjeme a povenujeme sa špagetám, ktoré už budeme mať určite uvarené.

Uvarené špagety scedíme do sita a teplou vodou opláchneme aby sme špagety zbavili prebytočného škrobu. V opačnom prípade by sa nám na panvici zlepili. Takto opláchnuté vložíme do vyhriatej panvice, pridáme k nim pistáciové pesto, nastrúhaný parmezán a spolu premiešame. V prípade potreby môžme trocha osoliť a okoreniť.

Teraz môžme pristúpiť k servírovaniu, lebo sa už určite nevieme dočkať prvého sústa. Na tanier si navrstvíme špagety s pistáciovým pestom a na ne si poukladáme filety lososa, ktoré ozdobíme grilovanými cherry paradajkami, tymiánom, alebo bazalkou podľa dostupnosti vňate. Kto obľubuje parmezán, smelo si môže ešte pridať. K tomuto jedlu nesmie chýbať úžasne vychladené suché biele víno typu Sangiovese.